Poštovani župljani,

slijedeći upute Hrvatske biskupske konferencije o ponašanju vjernika u ovom razdoblju pandemije podsjećam VAS KAKO ĆE SE MISE UBUDUĆE SLAVITI BEZ NARODA.

Time se poništavaju dogovori koje smo imali glede misa za pokojne, a sve koji su te mise dogovorili, obavještavam kako se mogu javiti oko moguće odgode. Kako će se mise i dalje slaviti, ali bez naroda, moguće je da se slave i već dogovorene mise, ali bez Vaše prisutnosti.

Ovo će potrajati sve dok HBK ne donese drugačije odluke.

Podsjećam Vas kako su Vas oci biskupi zamolii da molite sada u SVOJIM KUĆAMA, da se DUHOVNO PRIČEŠĆUJETE, te da ne klonete duhom, već stalno učvršćujete ZAJEDNIŠTVO CRKVE MOLITVOM.

Molim Vas za razumijevanje, te da molite za sve koji su umrli od ove bolesti, za sve koje je ona pogodila i boluju, te jedni za druge.

PRIJEDLOG ZAJEDNIČKE MOLITVE U ŽUPI

Dragi moji župljani, nadam se kako ste mogli razumjeti što znači DUHOVNO SE PRIČESTITI preko dvaju priča o duhovnoj pričesti koje imate na stranici župe. Riječ je o SJEDINJENJU U DUHU s Isusom.

Stoga, u ovo vrijeme dok ne možete na svetu misu, a možete moliti kod kuće, predlažem Vam slijedeće:

  • Tijekom tjedan slavit ću svetu misu SVAKI DAN U 19:00.
  • Ako je moguće, PREKINITE U 18:30 SVE POSLOVE I KRENIMO ZAJEDNO MOLITI KRUNICU: Vi u Vašim domovima, a župnik u crkvi. Petkom bi UMJESTO KRUNICE IZMOLILI KRIŽNI PUT, a krunica se može izmoliti prije ili poslije tijekom dana.
  • Prije početka mise ZAZVONIT ĆU SLAVU, tako ćete znati da počinje sveta misa. Čujete li zvono prije ili poslije 19:00, onda znajte kako je riječ o zvonjavi Anđeoskog pozdrava, a ne o početku mise.
  • Kada počne misno slavlje, možete u kući pročitati PROČITATI EVANĐELJE OD DANA, ili neki kratki tekst Evanđelja, a potom se DUHOVNO PRIČESTITI. To se može napraviti ovim ili nekom drugom molitvom:

ŽELIM TE PRIMITI GOSPODINE, ONOM ČISTOĆOM, PONIZNOŠĆU I POBOŽNOŠĆU, KOJOM TE PRIMILA TVOJA PREVESTA MAJKA- DUHOM I ŽAROM SVETACA!

 

  • Nakon toga ostanite trenutak- dva u zahvaljivanju Bogu na darovima milosti.
  • NEDJELJOM ĆE SE SLAVITI SVETA MISA U 10:30, pa Vas pozivam da u to vrijeme u svojim domovima napravite isto kao i preko tjedna.

 

Ostanimo zajedno u molitvama!

 

Vaš župnik

 don Zvonimir Mijić