OMIŠ-VILLACH-INNSBRUCK-SALZBURG

 

( 13.10.2019. – 19.10.2019.)

 

 

 

Program putovanja

 

 

 

Tip putovanja: Putovanje Autobusom, polupansion

 

Datum: 13. 10. 2019. – 19. 10. 2019.

 

CIJENA: 3.500,00 HRK

 

 

 

1. DAN OMIŠ-MARIJA BISTRICA

 

Polazak autobusa u 23:00 sata s parkirališta ispred DUĆAANA STUDENCA NA RUSKAMENU. Vožnja kroz Hrvatsku s kraćim stajanjima na putu.

 

 

 

2. DAN MARIJA BISTRICA-BREZJE-VILLACH

 

Dolazak u Mariju Bistricu u jutarnjim satima. Slavlje sv. mise.

 

Nakon mise nastavak vožnje prema Slovenskom nacionalnom svetištu Marije Pomoćnice. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Villachu, smještaj u hotel, večera. Noćenje.

 

 

 

3. DAN VILLACH-SPITTAL-KUFSTEIN-INNSBRUCK

 

Doručak. Vožnja do administrativnog centra istoimenog Okruga Spittal na Dravi i značajanog transportnog i turističkog centra tog dijela Koruške. Najveća znamenitost Spittala je gotička crkva iz sredine 13. stoljeća.

 

Nastavak puta prema Kufstein-u i panoramski razgled grada. Najveća znamenitost Kufsteina je njegova utvrda podignuta početkom 13. vijeka, koja dominira gradom. Nju je dogradio Maksimilijan I i pretvorio u jak bastion. Svetište Mariastein, nalazi se na 575 m nadmorske visine. Posjet bogato ukrašenoj Gnadenkapelle. Sveta misa.

 

Nastavak puta prema Innsbrucku. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

 

 

 

4. DAN INNSBRUCK

 

Doručak. Odlazak do DVORCA AMBRAS, smještenog u rubnoj zoni grada. Riječ je o prekrasnom renesansnom dvorcu iz 16. stoljeća koji je bio u vlasništvu obitelji Habsburg. Obnovljena galerija portreta obuhvaća preko 200 umjetničkih slika neprocijenjive povijesne i umjetničke vrijednosti. Slijedi odlazak u središte INNSBRUCKA. Sv. misa i razgled grada: Goldenes Dachl – Franjevačka crkva - Stadtturm - Helblinghaus - Claudiapalais - Ottoburg - Hofburg - trg s katedralom sv.Jakova – Sveučilišna crkva - Gradska vijećnica – Trijumfalna vrata - Landesteather. Slobodno poslijepodne za ručak. Odlazak na Žičaru Hungerburg, pogled koji oduzima dah ostavlja trajan dojam, s glavnim gradom Alpa s jedne strane i najobuhvatnijim Tirolskim zaštićenim područjem s druge strane. Večera. Noćenje.

 

 

 

5.DAN INNSBRUCK- GARMISCH-PARTENKIRCHEN-REUTTE-NEUSCHWANSTEIN-

 

WIESU-MÜNCHEN

 

Doručak, odjava iz hotela te vožnja prema Garmisch-Partenkirchenu. S vremenom je postao poznati turistički centar, najviše zbog skijanja, prekrasne prirode i planinan, nakon slobodnog vremena nastavljamo prema gradu Reutte gdje ćemo imati misu u franjevačkom samostanu sa samostanskom crkvom sv. Anne iz 17. st.

 

Vožnja do čuvenog dvorca Neuschwanstein na jugozapadu Bavarske u regiji Allgäu. Jedan je od najpoznatijih dvoraca i romantičnih prizora na svijetu, nastavljamo do Wieskirche koja je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 1983. god. Ovo remek djelo, smatra se jednom od najljepših crkava u južnoj Njemačkoj, a dobilo je i svoje internacionalno priznanje upisom na popis svjetske baštine. Vožnja prema Münchenu. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

 

 

 

6. DAN MÜNCHEN-ALTÖTTING -SALZBOURG-OMIŠ

 

Doručak.Vožnja do grada u njemačkoj saveznoj državi Bavarska, Altötting. Ovaj mali gradić poznat je po Gnadenkapelle, jednoj od najposjećenijih svetišta u Njemačkoj. Riječ je o sićušnoj osmerokutnoj kapeli koja čuva čašćeni kip Djevice Marije. Sv. misa. Slobodno vrijeme.

 

Nastavak vožnje prema Salzbourgu. Stari grad je 1996. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi zbog iznimnog bogatstva arhitekture crkvenog grada države od srednjeg vijeka, preko baroka do 19. stoljeća. Razgled grada, Salzburška katedrala, utvrda Hohensalzburg, franjevačka crkva, groblje sv. Petra. Slobodno vrijeme. U večernjim satima polazak prema Omišu. Dolazak u jutarnjim satima.

 

 

 

Cijena uključuje:

 

 

 

Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu

 

 1 noćenje s doručkom i večerom u hotelu 3* u Villachu u dvokrevetnim sobama,

 

tuš/wc/Tv

 

 2 noćenja s doručkom i večerom u hotelu 3* u Innsbrucku u dvokrevetnim sobama,

 

tuš/wc/Tv

 

 1 noćenje s doručkom i večerom u hotelu 3* u Münchenu u dvokrevetnim sobama,

 

tuš/wc/Tv

 

 Ulaznice za: Neuschwanstein castle, žičaru Hungerburg